Ragela "Raksu" VH11-035-0182


Connemaratamma, 04.06.2009, k. 01.11.2013 (26v).
Km 140cm, kasv. Mings & om. Jannica
Ko he B, re 90cm, vs. 0v€

Ragela on pehmeäaskelinen, rauhallinen tamma. Poni innostuu kuitenkin esteisät, jonka takia se on jo edistyneempien estetunneilla. Koulua ja puomeja voidaan hyvin mennä huoletta alkeistunneillakin. Kisoissa tekee aina parhaansa. Hoitaessa Tamma on oikein mukava, jokseenkin ehkä hieman levoton. Raksun kanssa on hyvä vain olla ja rapsutella, tamma kun karsinasta lähtee harvemmin mihinkään. Tutun hoitajan tunnistaessaan hörähtelee ja innostuu selvästi. Kavioiden putsaaminen ja harjaus sujuvat moitteetta. Traileriin menokaan ei ole tammalle mikään ongelma. Taluttaessa kulkee hieman edellä, joten ei kannata hidastella tammaa vaan tulla hieman sen takanapäin.

Ratsastaessa Raksu on todella rauhallinen ja hyväaskelinen. Tamman laukassa on helppo istua ja se on pehmeää, jonka takia ponilla on hyvä harjoitella laukkaamista. Tamma innostuu esteitä jonkin verran, ja hyppää aika korkealta. Harvemmin näkee ponin kieltävän. Raksulla on kuitenkin tapana se, että jos ratsastaja ohjaa ponin vinosti esteelle, tamma tekee kenguruloikan esteen päällä. Siksi Raksulla täytyy aina olla suorat tiet esteille.


Jälkeläiset
06.07.11 o. Mr Spot On AD (i. A.D. Son O'Mine)
14.09.11 o. A.D. Liplapper Lane (i. Lovely Rollo)
01.12.11 o. A.D. Mr Peeps (i. A.D. Son O'Mine) KTK III
20.01.12 o. A.D. Mr Mistletoe (i. A.D. Son O'Mine)
02.07.12 o. A.D. Mr Tempest (i. A.D. Son O'Mine)

Sukutaulu
Zeus Waverly Place St. Christopher
Wychwood Verity
Push the Button Rufus II
Jezabel
Jasmi Golden Careless & Gay
Silver Carlitto
Post Reply Ringo Star
Quickly Fortune


Isä Zeus on tummanruunikko ori, joka on kotimaassaan Britanniassa yksi arvostetuimpia siitosoreja. Se on koulupainotteinen ja menestynyt kansainvälisesti hyvin. Se on erinomainen periyttäjä ja lähestulkoon kaikilla sen jälkeläisillä on kapasiteettia kouluratsuksi. Valitettavasti ori vain on kovaluonteinen ja hieman hankala käsitellä, joten se on voinut vaikuttaa mielekkyyteen käyttää oria siitoksessa.

Emä Jasmi oli hallakko 146-senttinen tamma. Muille hevosille tamma oli hieman kärttyisä, mutta ihmisiä kohtaan lempeä ja varsoilleen hyvin äidillinen. Se oli luonteeltaan herkkä eikä menohaluja liiemmin ainakaan puuttunut. Ratsuna se menestyi niin esteillä kuin koulussakin ja siltä jäi neljä hienoa jälkeläistä Raksun lisäksi: 2 estepuolen taitajaa ja 2 kouluratsua.

VSN näyttelyt
28.04.13 - 36p - tuom. Christa W | Championtalli

Kuvan © Rill Connemaras