Mingsin Sena VH11-029-0237


Ratsuponitamma (50%), prn 140cm, kasv. Mings, om. Jannica, 14.04.2010 - 27.12.2014 (28v.)
ko heA, re 80cm
Sena on luonteeltaan nöyrä ja asiallinen, siihen ihastuu heti ensi silmäyksellä ja näin kävi myös Jannicalle. Sena on todella terhakka ja koko ajan puuhaamassa. Se on unelma käsitellä, kävelee reippaasti vierellä ja antaa laitumeltakin kiinni heti. Sena voi toisinaan olla vauhdikas, muttei missään nimessä lähde taluttajalta pakoon tai tee mitään typerää. Tammoille se esiintyy mielellään, mutta on kuitenkin helppo käsitellä silloinkin. Hoitotilanteissa Sena käyttäytyy hienosti, nauttii harjaushetkistä ja käyttäytyy hoitotoimenpiteissäkin aina hyvin. Myös varustaminen sujuu ongelmitta, vaikkakin tamma on kova pullistelemaan vyötä kiristäessä.

Ratsastaessa poni on nöyrä, määrätietoinen mutta rauhallinen. Se toimii hienosti ja on aina kuuliainen, vaikka selässä olisi aloittelija. Se tottelee pienetkin avut ja se on helppo koota upeaan muotoon. Se on herkkä, mutta kuitenkin ihanteellinen ratsastaa. Vauhtia ja menohaluja löytyy tarpeen tullen vaikka maastoiluun, mutta silloinkin poni on vaivaton ratsu ja ottaa pidätteet vastaan. Tammasta löytyy siis taitoa ja haastetta, mutta sen kanssa voikin sitten harrastaa ihan mitä tahansa! Vaikeatkin liikkeet onnistuvat helposti ja Senan askellusta on upea katsella. Tamma oppii mielellään uusia asioita ja kertaa vanhoja. Esteilläkin poni on mukava, koska sillä on matkaavoittava askel, hyvä tekniikka hypätä ja notkeutta tiukkoihinkin kurveihin. Siitä löytyy myös uusinnoissa tarvittavaa vauhtia ja se on varma valinta myös maastoesteille. Tamma on myös varmajalkainen ja sillä on tahdikas laukka, joten se sopii erinomaisesti myöskin kenttähevoseksi. Maastossa poni toimii niin yksin kuin porukalla, eikä pelkää pääsääntöisesti mitään ja onkin ollut viime vuodet luottohevosemme aloittelijoiden ekoihin maastoestehyppyihin.


Jälkeläiset
14.09.11 t. A.D. Sena's Golden Fantasy (i. Perfect Golden Pass Freddy)
25.12.11 t. A.D. Sena's Sweet Embrace (i. Ventik ox)
21.04.12 o. A.D. Sena's Robin Hood (i. Ventik ox)
08.02.13 t. A.D. Sena's Red Queen (i. Ventik ox)
22.04.13 o. A.D. Sena's Almighty (i. Mr Know It All)
11.06.13 t. A.D. Sena's Last Moment (i. White Moment)

Korex ox
rn
Plank ox Kanka ox
Taktika ox
Namibia ox Moment ox
Malpia ox
Vernon Brenda
NF
Brendan Ludo
Vernon Vintage
Elizabeth Justice
Lady Sue


Isä Korex ox oli massiivinen ori, joka oli väritykseltään tuiki tavallinen ruunikko. Orilla kisattiin aktiivisesti koulua vaikeisiin luokkiin saakka. Kaikkiaan orille kertyi jopa yli 80 sijoitusta ja se palkittiinkin koululaatiksessa II palkinnolla sekä yleislaatiksessa kolmannella sijalla. Luonteeltaan ori oli varsin symppis ja todella kiltti ja rehellinen. Ratsastaessa se oli kaikin puolin helppo ja kiltti sekä sopivan reipas ja eteenpyrkivä, sillä oli myös hyvä keskittymiskyky. Ori menestyi myös jalostusurallaan, josta todisteena lähes sata sijoitusta saanut poika sekä hyvin kysytty siitosori. Orin kerrotaan periyttäneen jälkeläisille kiltin luonteensa ja sosiaalisuutensa, mutta varsojen kerrotaan olleen kisakentillä hieman haasteellisia.

Emä Vernon Brenda oli myös koulupainotteinen tamma, joka ehti saavuttaa sekin lähes sadan sijoituksen ansiot, joista niistäkin lähes puolet voittoja! Aktiiviuran päätyttyä tamma siirtyi siitoskäyttöön ja sai jälkeläisiä, joiden rakenne, terveys ja suorituskyky olivat todella kohdallaan! Niistä monet kiertävät yhä kisakenttiä sijoittuen ahkerasti niin koulussa kuin esteillä, hyvän luonteensa vuoksi ne sopivat hienosti myös kenttäponeiksi.