A.D. Hot and Spicy "Stacy" VH11-029-0224Ratsuponi (68.75%) tamma, rn 146cm, s. 10.09.2010 Suomessa, k. 27.12.2014 (24v).
kasv & om. Jannica (VRL-04799).
he B / re 50 (vs. 500ve).
Stacy on hieman energinen poni, jonka kanssa varsinkin selässä saa olla koko ajan valppaana. Stacy on kiltti hoitaa ja todella rauhallinen vaikkei olisi kiinnisidottunakaan. Se kaipaa huomiota osakseen ja on todella symppis kaveri. Perusluonne on kiltti, mutta myös temperamenttiä löytyy. Se on innostunut joka asiasta ja todella yhteistyöhaluinen. Hoitaessa Stacy on innokas tekemään tuttavuutta hoitovälineiden kanssa, muttei yleensä keksi mitään kepposia. Varustaminen on todella helppoa, ei suitsiessakaan vedä enää päätään ylös tai kieltäydy ottamasta kuolaimia, kuten teki joskus nuorempana.

Ratsuna Stacy on kiva poni, koulussa se oppii mielellään uutta ja tottelee ratsastajan apuja ja kehoituksia hyvin. Sen askeleet ovat kokoiselleen ponille pitkät ja matkaavoittavat ja lisäksi todella pehmeät mennä vaikka ilman satulaa. Laukannostot tuottivat ponille aiemmin vaikeuksia, mutta nyt ne nousevat hyvin vaikka toisinaan saattaa vielä esim. lomien jälkeen olla hieman vaikeuksia oikean laukan nostamisessa. Esteillä Stacy on innokas ja hyppää mielellään. Se ei kieltäydy ja pystyy hyppäämään lyhyessäkin muodossa. Stacy ei osaa venyttää oikein hyppyjä, joten ponnistuskohta kannattaakin katsoa mahdollisimman lähelle pidemmillä esteillä. Stacy vaatii hyvän pohjetuntuman ennen estettä, koska saattaa helposti mennä ohi jos ratsastaja uneksii. Laskeutumisessa on vielä toivomisen varaa ja alastulot ovatkin usein hieman töyssähteleviä.

Kisapaikalla Stacyn saa hermostumaan helposti jollei itse pysty rentoutumaan. Yleensä Stacy ei välitä muista hepoista vaan keskittyy vain ratsastajan sille antamiin ohjeisiin. Alkuverkoissa Stacy saattaa olla energinen, joten on hyvä varata niihin ja loppukävelyyn hieman normaalia enemmän aikaa. Traikussa Stacy matkustaa rauhallisesti, mutta vaatii hieman aikaa sinne mennäkseen. Palkitsemalla Stacy on kuitenkin aina koppiin saatu melkoisen helposti, mutta varaa lastaamiseenkin tarpeeksi aikaa.


Tulevaisuuden toivot
01.06.11 t. Oll Ways de Jax AD (i. A.D. Emma's Olympian)
07.08.11 t. A.D. Exstacy (i. Ventik ox)
01.12.11 o. A.D. Hot Hill Ross (i. Ventik ox)
04.03.12 t. A.D. Hot Havana (i. A.D. Emma's Olympian)
07.01.13 t. A.D. Hot Hidden Star (i. A.D. Emma's Olympian)
08.11.13 o. A.D. Hot and Smooth (i. A.D. Son O'Mine)

A.D. Emma's Lucifer
rp
trt 147cm
Komeetan St. Lucifer ox
km 153cm
Pantom ox
km
Rascal's Hope ox
trn
A.D. Emma
rp
vkk 140cm
Vir MVA Ch, YLA3
Islander's Domino
rp*
rn
Ponytime Ellen
conn
tprn 145cm
A.D. Honey Holiday
WD
rn
Dobbelspiel
trt 146cm
Liberty
sysrt 145cm
Paella
rt 145cm
Dobbelhoney
prt 146cm
Rommy
rt 154cm
Zabava
trn 142cm

* Islander's Dominon i. Galgenwaard (hann) | e. Erika (conn)

Isä A.D. Emma's Lucifer eli Justus oli Adinan ensimmäisiä kasvattioreja. Ori omasi paljon temperamenttiä, mutta ihastutti kuitenkin ulkomuodollaan monet. Hoitaessa ori oli kuitenkin kiltti, vaikka sillä aina riitti pilkettä silmäkulmassa :D Justus oli vaikeimpia kisaponeista lastata autoon, mutta kisamatkat eivät koskaan tuottaneet ongelmia jos oli kaveri mukana. Ratsastaessa poni oli mukava, etenkin esteillä. Ori tunnettiin jaloistaan tarkkana hyppääjänä, mutta se pelkäsi erikoisesteitä hieman. Kouluradoilla ori esiintyi komeassa muodossa ja piti esiintymisestä. Roope on ainoa Justuksen jälkeläinen, kisatuloksia oriilta jäi 35 kappaletta, vaativista koululuokista ja 130cm esteradoilta, myös muutamassa kenttäkisassa ori menestyi sijoituksille asti.

Emä A.D. Honey Holiday on Adinan nuori kasvattitamma, joka asustelee nykyään Cinnamossa. Tammalla ei vielä ole kisatuloksia, muita jälkeläisiä emmekä ole valitettavasti päässeet tutustumaan sen luonteeseenkaan.

Isänisä Komeetan St. Lucifer on Roopen ja Justuksen tavoin temperamentikas ja haastava arabiorii, joka asuu Hopeakynttilässä ratsuna. Orilla ei ole muita rotupuhtaita jälkeläisiä Justuksen lisäksi ja sillä on myös hyvin vähänlaisesti kisatuloksia, mutta nekin vaativista koulu- ja esteluokista.
Isänemä A.D. Emma oli tallimme kasvatteja, joka pärjäsi esteradoilla hyvin vaikka tammaa nähtiinkin myös koulupuolella ja maastoesteillä. Emmalta on jäänyt kertakaikkisen hienoja ratsuponi jälkeläisiä, joista mainittakoot nyt mm. champion ori A.D. Emma's Olympian. Emma on palkittu itsekin muotovaliona ja sillä on lisäksi kisasaavutuksistaan (45 sijoitusta) YLA3-palkinto.
Emänisä Dobbelspiel oli ryhdikäs ja komea Adinan tuontiori Saksasta, joka ehti saada meillä muutaman jälkeläisen ja kilpailla 30 sijoituksen verran, ori keräsi myös champion-arvonimen sertit, mutta sitä ei koskaan ehditty palkita, sillä ori kuoli melko yllättäen, joskin jo 25-vuotiaana.
Emänemä Dobbelhoney oli Adinan tuontiponeja joka tuli samasta siittolasta kuin muutama muu welshimme. Tamma osoittautui alusta saakka yhteistyöhaluiseksi ja mukavaksi poniksi. Siltä jäi kaksi varsaa, joten paljoa ei vielä ole tietoa sen periyttämislahjoista kun varsat ovat niin nuoria. Kisasijoituksia tamma sen sijaan ehti kerätä yli 30 ja lisäksi se palkittiin näyttelyissä monesti kunniamaininnalla.

Isänisänisä Pantom ox oli luonteikas arabiori, joka oli rodulleen ominaisesti kaunis ori. Se keräsi ennen jalostusuraansa lukuisia voittoja ja sijoituksia monipuolisesti eri lajeista. Orilta jäi kymmenen jälkeläistä, jotka menestyivät hyvin kouluratsuina. Niiden poikkeuksellisen hyviä liikkeitä ja monikäyttöisyyttä kehuttiin myös. Ori oli ratsastaessa haastava, mutta todella kiltti hoitaa temperamentistaan huolimatta ja ihmisrakas. Kimo ori oli itsekin hyväliikkeinen ja sen näyttelysaavutuksia on kehuttu täydelliseksi. Ori lopetettiin 21-vuotiaana kotisiittolassaan.
Isänisänemä Rascal's Hope ox oli komea tummanruunikko tamma. Kookas tamma oli luonteikas, mutta työskenteli nöyrästi. Puhtaan alkuperäissuvun omaava Hope toimi koko kilpailuikänsä ajan laukkahevosena ja keräsi huiman 210 000 euron voittosumman tililleen. Myös siitostammana Hope keräsi nimeä ja sai laukkaperinteitä jatkamaan useammankin jälkeläisen.
Isänemänisä Islander's Domino oli ruunikko ratsuponiori. Kookas ori oli menestyksekäs esteponi, joka periytti hyppykykyään myös jälkeläisille. Luonteeltaan Domino oli hieman arka mutta kuitenkin vilkas ori ja rehellinen työntekijä. Ori oli miellyttävä ratsu jonka molemmat vanhemmat ovat myös palkittuja estehevosia. Oriin suvusta löytyy connemaraa sekä hannoverinhevosta.
Isänemänemä Ponytime Ellen oli entisen tallini Ponytime Adinan kasvatteja. Ruunikko connemaratamma, joka omasi myös luonnetta ja omaa tahtoa, mutta ratsastettavuudeltaan erinomainen ja omasi hienot liikkeet vaativiinkin luokkiin. Ellen on palkittu näyttelyissä ja lisäksi sillä on muutamia varsoja hankalasta luonteestaan huolimatta.
NJ näyttelyt
20.02.11 - irtoSERT, LKV3 - tuom. Kati S | Krofnock Ranch

MSY palkinnot
23.02.12 - BIS5 - kutsu
11.05.14 - PUN2 - kutsu

Villit sijoitukset 12kpl
28.02.11 - näyttelyt - 1/4, BIS2 - Galepo

23.06.11 - helppo C - 8/98 - Icon
26.06.11 - helppo C - 5/98 - Icon
01.09.12 - raviohjelma - 4/18 - Peikonjoki
10.02.13 - helppo C - 2/19 - kutsu
16.02.13 - helppo C - 2/5 - kutsu
02.03.13 - helppo C - 2/12 - kutsu

07.07.11 - 40cm - 8/118 - Icon
09.07.11 - 40cm - 8/118 - Icon
05.04.13 - 40cm - 4/22 - kutsu
13.10.13 - puomit - 8/65 - kutsu
30.03.14 - 40cm - 2/24 - kutsu

kuvan © Ceulan Stud