A.D. With My Mind VH11-057-0037


Haflinger ori, prt 145.5cm, kasv & om. Jannica, 01.03.2010 - 26.12.2014 (28v.)
ko he A, re 80cm, vs. 1300v€
Windi on omanlaisensa.. Jekut aina ensimmäisenä ja sen jälkeen työ ja vasta kaikki muu, joten hoitaessa saattaa vastaan tulla jos jonkinlaisia kommelluksia. Monesti on poikaa haettukin naaupuri pelloilta tai jostain muualta. Hoitaessa kiltti ja varusteetkin menevät hienosti päälle. Tietysti jekkujakin on joka kerta, niitä ei opi koskaan, nimittäin tämä ori oppii jekkunsa toisilta ja omasta päästään.. Ratsastaessa kuulias ja rauhallinen. Askeleet mukavat, esteillä hieman vastahakoinen ja koulussa puolestaan menevää sorttia. Maastossakin löytyy vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Sukutaulu ja -selvitys

Grazy Caramel
prt 144cm
Stiggie
rt
Mohammed
rt
Glemma
rt
Sasja
rt
Wildmoos
rt
Sandy
rt
Mighty Congeniality
VPA-3
prt 139cm
Mighty Mistral
rt
Ardon
rt
Lady Coaltown
rt
Carioca II
vrt
Galant Dry Gay
vrt 143cm
Lisa Mavil
vrt 143cm


Isä Grazy Caramel oli punarautias, 144cm korkea mukava ori. Hoitaessa pysyi paikallaan pieniä jekkuja lukuunottamatta. Ratsastaessa teki kovasti töitä ja oli erittäin varma suorittaja. Rakasti erityisesti kouluratsastusta ja sen tuomia uusia haasteita. Esteillä Caramel kuumui helposti, joten orin esteura jäi lyhyeksi. Sijoituksia orin kanssa haalittiin lähinnä kouluratsastuksesta iso kasa. Valitettavasti Windy jäi tämän orin ainoaksi jälkeläiseksi.

Emä Mighty Congeniality oli kiltti ja reipas Adinan tuontiheppa. Hoitaessa tamma oli superkiltti, mutta jos sillä oli huono päivä, sen kyllä huomasi hyvinkin äkkiä. Ratsastessa totteli hyvin, mutta saattoi kuumeta esteillä. Koulussa tamma kulki kuin unelma, esteitä hyppäsi mielellään ja olikin siinä lajissa taitava. Kisamenestystä on jäänyt vähän, 11 sijoitusta koulussa ja 4 esteissä. Milalta on jäänyt meille kaksi varsaa. Mila palkittiin vielä ennen kuolemaansa VPA-3 palkinnolla.

Isänisä Stiggie oli rautias, suuri ori, jolta löytyi halua näyttää! Suorituksista piti aina tehdä täydelliset, ja sen kyllä huomasi. Virheitä tuli harvoin ja Stiggie oli erittäin taivata ratsu, erityisesti esteratsastuksen parissa, josta orilla onkin todella monta sijoitusta. Myös kouluratsastus tältä orilta onnistui ja siitäkin löytyy muutamia sijoituksia. Stiggie suoritti rauhallisesti, mutta varmasti. Välillä tuli pieniä riskinottoja, mutta ori selvisi niistäkin kunnialla. Jälkeläisiä orilla on muutama.
Isänemä Sasja oli menestynyt, rautias poni. Sasja tunnettiin erityisesti kouluratsastuskentillä, joilla tamma loisti kuin taivaan kirkkain tähti. Hoitaessa hieman villihkö, mutta ratsastaessa erittäin keskittynyt ja kiltti. Sijoituksia tammalta löytyy runsaasti kouluratsastuksesta, mutta myös esteiden parista löytyy muutama. Jälkeläisiä Sasjalla on kaksi.
Emänisä Mighty Mistral oli menestynyt ja lahjakas ori, joka valitettavasti ehti kilpailla vain muutamat koulukisat ennen auto-onnettomuutta. Orilta jäi kolme varsaa, joista jokainen on pärjännyt hyvin ratsastuskisoissa.
Emänemä Carioca II oli kaunis ja erittäin lahjakas kouluratsu, jolta kisaamisen vuoksi jäi ainoastaan yksi hyvin menestynyt varsa.

Isänisänisä Mohammed oli rautias, tavallinen tuntiponi, joka ei käynyt kilpailuissa lähes koskaan. Ori oli erittäin oivallinen lastenratsu ja erittäin toivottu tunneilla. Ori oli kiltti, varustettu kuitenkin pienillä jekuilla, joten sen kanssa ei tullut tylsää, hyvässä mielessä. Jälkeläisiä tältä orilta löytyy kolme.
Isänisänemä Glemma, rautias ja reipas kisatykki, jolta löytyy todella paljon kouluratsastussijoituksia. Tamman kanssa käytiin lähes joka kilpailussa mihin ehdittiin ja kyettiin. Glemma eteni varmasti ja suurella innolla, kuitenkin rajoitetulla innolla. Vasta maastossa tamma revitteli oikein kunnolla. Glemmalta löytyy muutamia jälkeläisiä ympäri maailman.
Isänemänisä Wildmoos oli rautias, tulinen ja helposti kuumuava ori. Moose kuumusi erittäin helposti, eikä orin kisaura päässyt kovin pitkälle onnettomuuden tähden. Ori sai kuitenkin uuden, hyvän ja huolehtivaisen kodin ja eli mukavia eläkepäiviänsä siellä. Jälkeläisiä Moosella on kaksi.
Isänemänemä Sandy oli kova estetykki, jota ei pidätellyt mikään. Haasteet kuin haasteet otettiin vastaan, eikä mikään pelottanut tätä tammaa. Sijoituksia Sandylta löytyy esteiden parista jopa lähemmäs sataa ja jälkeläisiä tammalla on Windyn lisäksi kolme.
Emänisänisä Ardon on melkoisen hieno ori ja asustaakin maan keskussiittolassa. Ori on koulupainotteinen ja kilpailee edelleen vaativissa luokissa. Luonteeltaan Ardon on hieman touhukas ja utelias, mutta todella kiltti.
Emänisänemä Lady Coaltown on saksalainen koulutamma, joka asuu maailman parhaisiin lukeutuvan Helen Coaltownin tallissa. Tammalla on ehditty tehdä sen kisauran ohella viisi varsaa ja se on myös kantakirjattu sekä palkittu muotovaliona ja jälkeläisistään valiona. Tamma kisaa yhä muutamia kisoja kaudessa, vaikka todellisen kilpailu-uransa se onkin jo saanut päätökseen.
Emänemänisä Galant Dry Gay on kaunis ja hyvärakenteinen ori, joka asuu myöskin Coaltownin tallissa. Gaylla on useita jälkeläisiä, joita on kehuttu eritoten luonteeltaan maan parhaiksi. Myös Gay on kouluhevonen, joka kisasi ennen siitosuraansa aktiivisesti kansallisella tasolla. Se kuitenkin loukkaantui muutamia vuosia sitten ja jätti kisahommat kokonaan. Ori lukeutuu Saksan suosituimpiin siitosoreihin ja se on ylivoimaisin kilpailusijoituksiltaan, kun sitä verrataan muihin käytössä oleviin oreihin kotimaassaan.
Emänemänemä Lisa Mavil asuu pienehköllä kotitilallaan ja on mainion sympaattinen luonteeltaan. Tamma on hyvä kouluratsu ja kilpailee yhä paljon. Lisa on hyvä emätamma ja on hoitanut molemmat varsansa huolellisesti ja napakasti. Myös Lisa on Saksan tuontitamma, mutta on asunut Suomessa jo useita vuosia.
© Jannica & Dimma

Kisatulokset

VPA Cup
28.02.14 - helppo A - 1/52 - kutsu

Villit sijoitukset 11kpl
13.10.12 - helppo A - 2/18 - Viherpolku
27.04.14 - helppo A - 1/21 - kutsu
25.06.14 - helppo A - 6/49 - kutsu
30.11.14 - helppo A - 2/29 - kutsu

17.02.13 - 70cm - 1/7 - kutsu
30.04.13 - 70cm - 1/4 - kutsu
11.12.13 - 70cm - 4/22 - kutsu
21.12.13 - 70cm - 2/6 - kutsu
19.01.14 - 70cm - 2/11 - kutsu
29.03.14 - 80cm - 3/29 - kutsu
02.11.14 - 80cm - 1/26 - kutsu

Villit näyttelyt
03.06.13 - näyttelyt - 1/32 - kutsu

kuva © Stefan Sager